Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Cancersjuka barn får stöd
Odd Fellow hjälper viktig stiftelse i Malmö

Odd Fellow Logen Nr 1 Scania, Malmö har beslutat att överskottet från det årliga jullotteri 2012 ska gå till Stiftelsen Henrik"Superman" Ekelund.
Logen kunde vid sitt julsamkväm tjugonde december 2012 överlämna en check på 24 800 kr.

Högtidlig stämning

Det blev mycket högtidligt och stämningsfullt då mottagaren av checken var Henriks mamma, Silvia Ekelund. Pengarna överlämnades av Logen nr 1 Scanias ÖM Broder Bo Öhman.
      — Vi ville stödja verksamhet som genom sitt arbete och engagemang gör livet drägligare för många människor, säger logens företrädare. Låga eller inga omkostnader, mycket hjärta och en stark lokal förankring med många delaktiga människor.

Stiftelsen Henrik Superman Ekelund har till uppgift att lätta och lindra för de familjer som mött den ogripbara situationen när deras barn fått diagnosen cancer. Även stöd till barncancerforskning ligger inom ramen för stiftelsens verksamhet.

Ett stort antal företag och privatpersoner har redan valt att stödja verksamheten och man har på kort tid byggt upp ett substantiellt kapital som växer år för år och som klokt placerat ger god årlig avkastning som i sin tur används till att hjälpa och stödja familjer som drabbats av barncancer.

”Ett friskt barn har tusen önskningar, ett sjukt barn bara en.”

Stiftelsen bildades 2008. Skälet var mycket tydligt:
      — Henrik Ekelund var bara sju år när han gick bort i cancer. 2008 grundades stiftelsen Henrik ”Superman” Ekelund av några vänner till hans familj. De hade på nära håll upplevt hur livet förändras när sjukdomen tar över.

Sedan dess har allt arbete skett ideellt, i liten skala, av nära, kära och kännande medmänniskor. Därför finns inga löner och inga fasta kostnader. Resten går oavkortat till behövande familjer. Henrik finns inte längre bland oss. Men till minnet av Henrik fortsätter vi att hjälpa andra pojkar, flickor och dess familjer som uppskattar en ljusglimt i mörkret.

Läs mer om stiftelsen på www.henriksuperman.se

Text och foto
Terje Andersson
Odd Fellow-logen Nr 1 Scania