Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Odd Fellow stödjer prostataforskning
Bred förankring för livsviktig forskning

Det ständigt pågående arbetet med att bidra till medicinsk forskning har tagit ännu ett steg. Det är Övermästare/ExÖvermästare-föreningen i Stockholmsdistrikten som tillsammans med loger samt ordföranden i GFU:s stiftelsefonder (Stockholmshusets gemensamma förvaltning) som under våren har överlämnat en gåva på 150 000 kronor, avsedd för forskningsstipendium för prostatacancerforskning vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

En vårdag 2014 tog Stockholms ”Borgmästare” Margaretha Björk emot en delegation i sin representationssalong på Stockholms Stadshus. Den bestod av delar av styrelsen i Övermästare/ExÖvermästare-föreningen, Logen 164 Jakob Borgmästare, Södertälje, Logen 100 Wilhelm Laurenz, samt ordföranden i GFU:s stiftelsefonder (Stockholmshusets gemensamma förvaltning).
     Redan från början blev det en varm och vänlig känsla från Margaretha Björk som hälsade besökarna från Orden samt dagens hedersgäst, Överläkare och ledare av prostatacancerforskningen vid Huddinge sjukhus, Ove Gustafsson, välkomna.

Arrangören av mötet, Förre ordföranden i föreningen, Broder Lennart Stockblad, presenterade de närvarande och vid en efterföljande enkel ceremoni mottog Margaretha Björk det utfärdade gåvobrevet på 150 000 kronor. Därefter utbringades en skål för fortsatt framgång inom forskningen och Dr. Gustafsson beskrev i korta ordalag de framgångar man har haft inom forskningen under de senaste åren.

Ett gåvobrev och en blomma byter ägare.

Syster Ingrid Duse, nuvarande ordförande i Övermästare/ExÖvermästare-föreningen, berättade sedan om det insamlingsprojekt som nu också startats inom Odd Fellow för att stödja bröstcancerforskningen och att ett allmänt upprop om båda insamlingarna har gått ut till alla Loger i landet. Insamlingen till båda ändamålen fortgår alltså med oförminskad kraft!

Efter ceremonin visade Margaretha Björk delar av de imponerande och vackra lokalerna i Stockholms Stadshus.