Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Jättemånga nallar från Odd Fellow
Odd Fellow-bröderna i Motala gör ledsna barn glada.

Varje år är det många hundra små barn som måste åka ambulans. De mår kanske dåligt och ambulansfärden gör dem ledsna och rädda. Detta har Odd Fellow Orden under många år hjälpt till att lösa. Varje år skänker de lokala logerna och lägren många tusen mysiga nallar, dem vi kallar "Odd-Björn". Nu var det dags att fylla på förråden i Motala igen.

I början av mars 2013 besökte Odd Fellow-logen i Motala den nya ambulansstationen och överlämnade en rejält stor mängd nallar. De är populära och ständigt efterfrågade - inte enbart av sjuka banr och deras föräldrar, utan även av ambulanspersonalen. Tryggare och lugnare barn är alltid en stor fördel.
      Dessa gosiga nallar kommer nu att skänkas till barn som av olika skäl tvingas åka ambulans.

På plats i ambulanshallen för att ta emot alla dessa Od-Björn:ar fanns arbetsledaren Rickard Lundin och besättningen Sofia och Urban. Sofia som nu mottog nallar för andra gången. Sofia berättade om vilken nytta dessa nallar gör.

Odd Fellow-bröderna som lämnade alla dessa nallar hade inte varit med om det tidigare och de fick en ny upplevelse: Det går åt cirka två nallar i veckan.
      — Att det var så ofta som barn transporterades i ambulans var en nyhet för oss som besökte stationen, var deras gemensamma erfarenhet. 

Med på bilden syns Övermästaren Krister Rapp (näst längst till höger) samt ordensbröderna Sven Andersson, Liling Hermansson och Anders Hede.