Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Odd Fellow i Västerås stödjer sjösäkerhet
37 000 kronor till Sjöräddningssällskapet

Odd Fellow-logerna i Västerås har samlat in 37 000 kronor till Sjöräddningssällskapet i Västerås.
Penninggåvan överlämnades till Peter Åslin från Sjöräddningssällskapet i samband med logernas gemensamma firande av Orderns årsdag 25 april 2013.

Väl fungerande budord

Vid det högtidliga överlämnandet berättade Lars Bilberg, ordförande i Västerås Odd Fellow-logernas samarbetskommitté, om Odd Fellow Ordens syfte med gåvan:
      — Ett av Odd Fellow Orderns budord är att hjälpa de nödställda. Det bygger på medmänsklighet, och vi stöder olika ideella organisationer genom penninginsamlingar. Odd Fellow logerna har varit med och bidragit till Räddningsbåten Odd Fellow Mälaren som under sina år räddat människor och deras fartyg i sjönöd. Genom den här gemensamma gåvan vill Odd Fellow logerna i Västerås bidra med ett fortsatt stöd för räddningsbåten i Mälaren.

Ny räddningsbåt i Mälaren

Sjöräddningssällskapets Peter Åslin är tacksam över pengarna som kommer väl till pass.
      — Vi arbetar för att kunna köpa in en ny räddningsfarkost som vi hoppas kunna ta i bruk nästa år. Det handlar om en båt med miljövänliga gasdrivna motorer, stark nog för att kunna bogsera oljelänsar och med en toppfart av 38 knop.

Lars Billberg företräder samtliga Odd Fellow-verksamheter i Västerås. Det är med glädje och stolthet han överlämnar den symboliska checken på 37 000 kronor till Peter Åslin från SSRS.