Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

En gåva från ovan
En gåva från ovan...

Det behövdes ett nytt låssystem och nya nycklar till alla lägenheter vid Föreningen Khatoons skyddade boende i Karlskoga. Då är en gåva från ovan alldeles extra välkommen.

– Jag hade inga pengar till det och visste inte hur jag skulle betala. Nu har det ordnat sig tack vare Odd Fellow, säger Sohelia Fors som är initiativtagaren till det skyddade boendet. De som kom med gåvan i form av 20 000 kronor till Khatoons skyddade boende var Odd Fellowlogen 124 Alfred Nobel. Logen firar 60-årsjubileum och vid jubileer brukar man passa på att stödja något välgörande ändamål.

Betyder allt

– Vi brukar göra det och den här gången har föreningen lokalt bidragit med 10 000 kronor och Storlogen med lika mycket, berättar övermästaren Stig Landö som tillsammans med exövermästaren Elmer Borg representerar logen och överlämnar checken på 20 000 kronor.

– Det betyder allt för mig att få ett sånt stöd, säger Sohelia Fors med ett stort leende.

Det här är heller inte det enda stödet. Från olika håll kommer stöd i olika former, både från privatpersoner och andra. Senast från en hotellkedja i norra Sverige som skänker inredningen till fem lägenheter. Också det är ett mycket välkommet bidrag.

Humanitär fond

– Allt stöd vi får betyder ju att det finns många i samhället som tycker att det här är en viktig verksamhet. Det är många i Karlskoga som ställer upp, annars skulle jag inte orka, säger Sohelia Fors.

Pengarna från Odd Fellows kommer från deras humanitära fond. Den byggs upp med bidrag och med pengar från de egna medlemmarna.

Logens 60-årsjubileum firades på Pärltuppen i Karlskoga 13 november.

Bilden: Övermästare Stig Landö, Sohelia Fors och exövermästare Elmer Borg med checken och bidraget på 20 000 kronor. ”En gåva från ovan i precis rätt läge”. Tack för lånet av text från Gunnar Walldén och bilder från fotograf Roger Gleisner, båda Karlskoga-Kuriren!