Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Julmat till 70 hushåll
En uppskattad insats av bröder i Karlshamn

Genom att samverka med matvaruleverantören City Gross, Svenska Kyrkans diakoni och RIA-gården kunde en insamling av 30 000 kronor i logen, plus många timmars arbete, bidra till att ett sjuttiotal hushåll fick en trivsammare och mer god jul än de annars aldrig hade kommit i närheten av.

Julen är svår för många...

Vi som lever under det vi kallar normala förhållanden tycker kanske att julen är besvärlig för att den kostar mer än alla andra tider under året. Men vi glömmer lätt bort att medan vi äter gott och har det mysigt tillsammans så finns det i vår närhet många personer som inte kommer i närheten av det vi normalt menar när vi talar om "god jul". Runt oss finns det människor som varken har mat eller pengar.

En humanitär insats

Odd Fellow-bröderna i logen nr 27 Carl XI i Karlshamn ville därför göra en humanitär insats till julen 2013, och initierade projektet ”Mat till de som inget har i jul” – en uppföljning av den idé som skapats och tidigare genomförts av en loge i Växjö.
      Ett 70-tal matlådor med jul- och basvaror till ett värde av cirka 30 000 kronor skänktes till behövande som sökte akut hjälp till julen. Ordensbröderna förhandlade med den lokala butiken i rikskedjan City-Gross även med ett antal av deras underleverantör. Det gjorde att utbytet för de trettiotusen kronorna blev betydligt större än om varorna skulle köpts in på vanligt sätt.

Mycket logistik

Så ett antal ordensbröder ägnade många timmar åt att, mitt i butiken, plocka ihop matkartonger för att sedan hjälpa till att få ut leveransen till de behövande. Hela projektet och allt arbete genomfördes i samverkan med Svenska kyrkans diakoner och RIA-gården.

Odd Fellow-bröder i arbete med att göra julen mer trivsam för människor som inte har det lika bra som alla.
Att fördela gåvorna i ett sjuttiotal stora kartonger är inte gjort i en handvändning – men ett uppdrag som värmer i varje hjärta!