Hitta Odd Fellow

Sök på valfri ort för att hitta Odd Fellow-verksamheter i Sverige.

Intresserad?

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden? Fyll i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

"Odd-tåget" rullar sedan tio år
I Kalmar hjälper Odd Fellow-bröder rullstolsburna

Odd Fellow Orden hjälper inte bara med många miljoner. På många håll gör systrar och bröder fantastiska insatser genom att ge av sin egen tid. Ett sådant exempel finns i Kalmar.

"Odd-tåget" firar tio år!

Bröderna i Odd Fellow-logen Nr 20 Carl von Linné kallar den här hjälpverksamheten för "Odd-tåget". Ingen vet egentligen hur namnet kom till, bara att den broder som tog initiativet någon gång under 2003 - och fortfarande är den som driver på sina bröder - heter Roland Vigersved.

Men vad är det som görs?

"Odd-tåget" är en behjärtansvärd insats av logens bröder. Den ger äldre rullstolsburna människor möjlighet att komma ut och uppleva utemiljö och utbyte av ord och tankar med Odd Fellow-bröder.
      Ibland bjuds det även på fika i Båtklubben Vikingarnas klubbstuga vid Stensö Fiskehamn. Detta bekostas av logen, och bröderna sköter serveringen.

Nästan alla måndagar

"Odd-tåget" rullar ut varje måndag kl 11.00 under höst, vinter och vår och det är rullstolsburna äldre som bor på Stensberg äldreboende i Kalmar som under en eller ett par timmar får nya sköna upplevelser. Det är en mycket uppskattad aktivitet!

Bilden visar en av de ständigt återkommande promenaderna där vänliga och hjälpsamma Ordensbröder från Logen Nr 20 Carl von Linné i Kalmar ger av sin tid för att glädja ett stort antal gamla människor.