Happy Walk nästan framme
Om att uppfylla en dröm

Så här skrev Happy Walk-ungdomarna på sin blogg tisdagen den 6 december 2011:

"Det har slagit oss nu hur otroligt nära vi faktiskt är. Hur lite det är kvar. Och det känns så fantastiskt roligt, men samtidigt lite overkligt. Det här har ju ändå någonstans varit vår vardag de senaste sju veckorna och att snart ta den här drömmen i mål känns… - konstigt! Det är svårt att förhålla sig till att man faktiskt snart ska uppfylla en dröm som man haft under nästan ett år. Vi har all tid med planering, möten, samtal, mejl och allt vad det varit. Och vi har promenaden i sig med bloggande, skavsår, ömma leder, stekande sol, svett, regniga dagar, tidiga mornar, fantastiska människor och plaster och kamratskapen oss emellan i gruppen. Alla skratt och alla varma hjärtan. Allt som tillsammans utgjort Happy Walk anno 2011. Allt med Muang Mai, barnen och barnhemmet i fokus, men också som något slags avlägsen horisont hela tiden.

Den där drömmen

Men snart är vi där. Snart kommer vi visa att det går. Att det gick. Snart kommer vi korsa gångbron till Phuket och därefter ta oss de sista 16 kilometrarna till barnhemmet och målgången. Festen, glädjen och kärleken.

Hur allt blir efteråt kan ju ingen veta. Hur man kommer att känna och tänka kring vad vi varit med om och vad vi någonstans faktiskt åstadkommit. Det kan ju bara tiden utvisa som klyschan säger, men då vi diskuterat det i gruppen är vi ganska överens om att det nog kommer ta ett tag innan allt sjunkit in. Innan vi fattar vad vi dels egentligen gav oss in i, men också att vi faktiskt rodde det i hamn.

Visst, det är efter dagens 36:e etapp, förvisso fortfarande 12 mil kvar att vandra. Men det kommer vara de 12 lättaste milen på hela promenaden och vi har gott om tid på oss att klara det. Den 17:e december ska vi anlända till barnhemmet. Om elva dagar. Det klarar vi latt!

Vi har levt i en dröm och ska leva i den åtminstone några veckor till. Tack alla ni som stöttat, pushat, hejat, donerat och på ett eller annat sätt bidragit till Happy Walk och dess syfte. Det är ni som givit oss den där extra inspirationen de stunder vi haft det som tyngst. Snart kommer drömmen bli sann och det har varit ett rent nöje och ett minne för livet för oss alla att vara deltagare i det här projektet.

Kul att ni velat följa med oss!

Det är på sin plats att repetera vilken fantastisk insats dessa ungdomar gjort - inte bara i sin fysiskt krävande vandring, utan även i forma v ekonomiskt stöd till Barnhemmet.

Om de klarar hela vägen har de nu passerat 200 000 kr i insamlade pengar - som vid målet går direkt till de behövande barnen i Muang Mai. Deras dröm var 1 miljon bath, dvs ca 215 000 svenska kronor.