Vestmannia
Ordenshuset

Fem loger (Logen nr 7 Vestmannia, Logen nr 16 Karin Månsdotter, Logen nr 110 Johannes Rudbeckius, Logen nr 106 Nanna Svartz och Logen nr 134 Johan Olof Wallin) och två läger (Brödralägret 11 Svithiod och Rebeckalägret 13 Capella) har sin hemvist i Odd Fellow-huset som ägs gemensamt av de fem Västeråslogerna. Ordenshuset ligger i centrala Västerås i hörnet av Källgatan och Stora Gatan.

Huset byggdes av företaget Diös 1938-39. Arkitekt var den kände Erik Hahr, som också ritade Ordenssalen. En astronom från Uppsala anlitades för att märka ut stjärnbilderna i Ordenssalens tak.

Logen nr 7 Vestmannia höll sitt första möte i det nya huset den 9 januari 1940 men Ordenssalen invigdes först den 24 februari, samma dag som logen nr 110 Johannes Rudbeckius instituerades.

Ända fram till den 1 januari 1995 hade Odd Fellow-huset flera delägare i en bostadsrättsförening. Då fick logerna, genom sitt förvaltningsbolag Aros Odd Fellowgård AB, möjlighet att köpa ut övriga delägare. En del av huset var hotell i tre våningar. Hotellet byggdes om till lägenheter och till expeditionslokaler för loger och läger.

I bottenvåningen finns två restauranger och en butikslokal. En kontorsvåning hyrs ut, och i övrigt finns stora och ändamålsenliga lokaler för Odd Fellow-verksamheten.

Nu pågår upprustning och förnyelse av fastigheten i den takt, som ekonomin tillåter.