Loge no 171 Infinitas
Ordenshuset

Vårat kära brödrahem. Ordenshuset på Vasagatan 9 i Göteborg

Välkommen till en av Göteborgs vackraste kulturbyggnader, prisbelönt och rivningsskyddat samt illuminerad kvällstid så att ingen kan undgå att uppmärksamma symbolerna för Odd Fellow.

Odd Fellows Ordenshus
Huset ligger på Vasagatan 9 i Göteborg , knappt 15 minuters promenad från Avenyn.
Med spårvagn når man också lätt vårt hus enär hållplats finns ca 200 m från entrén

I det stilfulla gamla påbyggda huset, som inköptes av Odd Fellows byggnadsbolag 1936, är det ständigt aktiviteter. Externa och interna möten och sammankomster avlöser varandra. Tvenne Läger samt 12 Loger skall samsas om kvällarna. Dock finns plats då två matsalar och dito logesalar skickligt inlemmats i husets arkitektur.

I entréplanet återfinns kansli under dagtid som betjänar Loger och Läger. Här finns kapprum, hygienutrymmen, bibliotek, musikrum och möjligheter att spela biljard. Självklart även en hiss som för äldre och handikappade till de olika våningsplanen.
Våningsplan ett domineras av de två matsalarna som kan förenas till en och då rymmer ca 150 personer. Estrad, ljudanläggning samt flygel hör till. Dess utom en bar som är rymlig och även har öppen spis. Vidare finns det sk Kungarummet på detta våningsplan.
Utnyttjar man trappan finner man mellan våningsplan ett och två ett magnifikt fönster som med sin konstmålning erinrar om husets stil och ålder samt dess grundare.
Två trappor upp disponeras Röda Rummet samt Gobelängrummet. Fantastiskt vackra och fräscha rum som lämpar sig för samlingar före och efter logemöten. Här finns även Lilla Logesalen, styrelserum, kontor samt arkiv.
Högst upp ligger Stora Logesalen som är en påbyggnad med plats för mer än 200 personer. Förutseende av tidigare generationer att skapa dessa möjligheter för dagens Odd Fellows.
Ett besök dag- eller kvällstid säger naturligtvis mycket mer än dessa ord och det finns nästan alltid Odd Fellows som med stolthet och glädje förevisar vårt vackra Ordenshus. Måndag- till torsdagskvällar är alltid logemöten.