Ingrid
Information

Här kan du läsa om våra närmaste möten och längst ner på sidan finns lite information om Rebeckalogen nr11 Ingrid.

 

 

________________________________________________________

Tisdagen den 30 maj samlas vi klockan 17.00 för ett kortare sammanträde. Ca 17.30 kör vi med egna bilar till Perstorp. Om du vid anmälan inte har ordnat samåkning eller har plats i din bil så ange det i samband med anmälan. Om du avser att åka direkt till PlastensHus/golfkrogen så meddela detta också.

På Plastens Hus tas du med på en resa genom plastens spännande historia.

Ungefär 19.30 beger vi oss till golfkrogen där vi serveras en räkmacka och kaffe med enkel kaka till en kostnad av 100 kronor. Vin kostar 50 kronor per glas och naturligtvis finns det öl om någon skulle vilja ha det. Betalning sker snabbast med kontanter men det går med Swish också.

Anmälan senast fredagen den 26 maj här hemsidan klicka här (du måste vara inloggad för att komma till Måltidsanmälan)eller till syster KM Ingrid Hansson 070-948 08 68


Stående anmälan gäller inte.

___________________________________________________

Välkomna till Ingridgolf

på Hässlegårdens GK

fredagen den 1 september 2023.
Första start är klockan 9.30. Spelform slaggolf.

Efter spelet koras vinnaren (medtag ett pris) och den som så önskar

kan äta eller dricka något.

Reservera dagen redan nu och var med i gemenskapen.

Vackert väder är beställt.

Anmäl dig till berit.roth44@gmail.com eller 070 27 36 553 senast 29 augusti.

Uppge namn och golfid.

________________________________________________________

 

 

Rebeckalogen nr 11 Ingrid träffas första och tredje tisdagen i varje månad i Göingehuset i Hässleholm. Under sommarmånaderna träffas vi första tisdagen i juni och tredje tisdagen i augusti och i juli månad är det sommaruppehåll.

Logekvällarna startar klockan 19.00 med ett sammanträde som pågår i cirka en och en halv timme. De kvällar när gradgivning sker kan sammanträdet pågå i cirka två timmar. Efter sammanträdet träffas logemedlemmarna i matsalen, där vi äter en gemensam måltid under gemytliga former. Efter måltiden har vi ibland något intressant föredrag eller annan form av underhållning.

Vid sommarsammanträdet brukar vi göra en utflykt till något närliggande resmål.

Kostnader: Månadsavgiften är för närvarande 100 kronor. Inför gradgivningarna betalar man 300 kronor i gradavgift; det finns i logen fyra grader och man tar i regel en grad om året. Logeemblemet som kostar 650 kronor erhålls vid invigningsgraden. Måltiden i matsalen kostar för närvarande ca 170 kronor. Vid tredje graden erhåller man, om man så önskar, vår rebeckaring, kostnad ca 1.900 kronor.

Klädsel: Vid logesammanträde och minnesloge bär vi kort rebeckadräkt dvs. kort svart klänning (alt.kjol och blus), svarta skor och svarta strumpor. Vid högtidsloge och alla gradgivningar bär systrarna lång rebeckadräkt dvs. lång svart klänning (alt kjol och blus), vita handskar, svarta skor och svarta strumpor. Vid sommarsammanträde bär vi valfri diskret klädsel.

Hur blir man medlem: Om du är intresserad av att veta mer om vår loge kontakta gärna  någon av våra ämbetsmän som du hittar om du klickar här.  Du kan även läsa mer om Odd Fellow här.

Varje år har vi en vänafton då intresserade inbjudes att delta och få veta mer om vår loge. Du är även välkommen att delta vid övriga möten under året.

Välgörenhet: Vår orden idkar välgörenhet både inom och utom Sverige mer information finns här under

Det här gör vi: Vår loge har på lokal nivå bl.a stöttat Frida kvinonojour, T4 skolans särskola och många enskilda behövande.

Våra ledord är: Vänskap Kärlek Sanning.

Vår loge har idag 113 medlemmar.