Våra tankar går till de drabbade

Fredagen den 7 april 2017 kommer för alltid att finnas inpräntat i vårt minne som en tragisk påminnelse om det fullständigt onödiga våld som förekommer i form av terrorism. Sverige och Stockholm, vår huvudstad, har drabbats av ett terrordåd som hittills tagit fyra personers liv och skadat många andra. Många människors liv förändrades på ett kort ögonblick och vi har ännu inte sett alla konsekvenser.

Privatpersoner, poliser och räddningspersonal gjorde berömvärda insatser med omsorg och allas säkerhet för ögonen. Avstängning och utrymningen av centrala Stockholm gjorde att många dessutom inte kunde ta sig hem. Stockholmarna reagerade med hjärtat och visade vad medmänsklighet och att hjälpa nödställda i praktiken är. Det visar inte minst att samhörigheten är en stor drivkraft när vi utsätts för hot och våld.

Idag går tankarna till dessa oskyldiga offer och deras nära och kära. Men alla som värnar ett öppet samhälle är också drabbade, d v s såväl du som jag. Vi får inte bli rädda! Det är nu Odd Fellow Orden förmodligen behövs som allra mest. Ondskan får inte ta över. Vi behöver stå tillsammans för att i en nu inte längre så enkel värld med vårt engagemang göra det vi står för; att fortsätta i Vänskap Kärlek Sanning att arbeta för ett hela världen omfattande syskonförbund, och att vi alla blir bättre medmänniskor.