Saxo
En eftermiddag i vänskapens tecken

2017-06-10

I samband med Industriutställningen i Lund 1907 träffades logerna 30 Saxo (från Lund) och 6 Eureka (från Köpenhamn) för första gången. 40 år senare togs kontakt igen och Logerna blev vänloger och har sedan dess träffats regelbundet.

Den 10 juni 2017 var det dags att fira 110 år av vänskap, 70 år som vänloger och inte minst att det var 10 år sedan Logerna gemensamt skänkte en parkbänk till Stadsparken i Lund. Platsen där vänskapen en gång började.

Det var drygt 50 bröder och respektive som träffades på John Bull Pub för en stunds mingel innan vi gemensamt tågade mot Stadsparken, anförda av Sveriges och Danmarks fanor samt Odd Fellow fanan. Ett stopp vid parkbänken för en kort historisk återblick av broder Per-Olof Mattsson avslutades med att Övermästarna, Christian Håkansson i 30 Saxo och Bent Erik Jensen i 6 Eureka, trakterades med var sin sill-tapas serverad på silverskedar från just industriutställningen 1907. En sked kommer framöver att finnas hos Eureka och en hos Saxo, för användning när logerna träffas.

Därefter fortsatte vi till gröningen där det dukades upp till lunch med bl.a helgrillat lamm. Eftermiddagen fortsatte sedan med mingel, tipsrunda med Skåne, Danmark och Odd Fellow kunskap och musikunderhållning.

En mycket trevlig dag i vänskapens tecken!