Svea
Information

2019-04-24 Logen 14 Svea har fått en ny PS i Björn Pettersson. Broder Björn installerades av vår Ordens Härold Thony Björk. Allt gick som vanligt lysande. Björn fick många gratulationer och lyckönskningar i sitt nya ärofyllda uppdrag i 14 Svea. Vid den efterföljande klubbmåltiden fick vi alla ta del av ett mycket intressant föredrag förmedlat av två av våra gäster från Stockholms loger. Föredraget handlade om "Jourhavande medmänniska" och vad detta innebär. Det finns många medmänniskor i vårt samhälle som lever under besvärliga omständigheter. Dessa har en möjlighet att få kontakt med omvärlden om de ringer "Jourhavande medmänniska". Här möts de av personer som lyssnar, ställer frågor, kommer med olika infallsvinklingar beroende på vederbörande uppringares problem. Inom Odd Fellow har pengar skänkts till denna organisation som utgör "Jourhavande medmänniska". Allt arbete inom organisationen sker ideellt. När nya medarbetare kommer till gruppen ges utbildning i form av rollspel. Hur bemöter man en medmänniska i nöd. Arbetet sker oftast mellan klockan 21.00 till 06.00. Det är då folk ringer och söker tröst och vill få kontakt och förhoppningsvis också en ljus avslutning på sitt samtal. Allt arbete och samtal sker anonymt både för uppringaren och mottagaren i organisationen.Alla kan känna sig trygga i sin anonymitet. Jourhavande medmänniska söker fler medarbetare särskilt på den manliga sidan. Du som känner för att medverka och påverka dina medmänniska i en utsatt position är varmt välkommen att ta kontakt med organisationen. Bröderna i logen var mycket imponerade av föredragshållaren och hans entusiasm för den redovisning vi fick oss till livs. Mycket imponerande. Fler föredrag i klubben är att föredra för att stimulera vårt arbete i logen och klubben.

2019-05-08

Jag vill kort och gott meddela att jag beslutat flytta på invigningsgraden den 8 maj till den 25 september, Mao ingen frack nu på onsdag 8/5.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

2019-04--10

Välkommen till Odd Fellow 14 Svea den 10 April, temat är fördjupning.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

2019-03-27

Välkommen till Odd Fellow 14 Svea den 27 mars då vi har veteranafton.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

2019-02-27
Brödragåvan kallar till Årsmöte.
Onsdag den 27 februari kl. 1800.
Plats: 1 trappa upp i Ordenshuset Börjegatan 44.
Beräknad tid cirka 20-25 minuter.
Välkomna, Styrelsen
-----------------------------------------------------------------------------
2019-04-26
Firande av ODD 200 år i logelokalen Börjegatan 44
Anmälan gör bröderna i 14 Svea genom att logga in på storlogens hemsida, www.oddfellow.se, gå till Måltidsanmälan och där väljer man mötet 26 april. Obs att stående anmälan inte gäller. De andra logerna har sina egna sätt att anmäla sig.
Denna BINDANDE anmälan ska vara gjord senast 15 mars. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.
Jag vill också påminna om att det är frack med vit väst som gäller.
För mer information se dokument på hemsidan.
I V.K.S
Torbjörn Mattsson
ÖM 14 Svea