Göteborg
Kanelbullen får 22.000:- till förskoleprojekt i Sydafrika

2013-05-28

The Cinnamon Bun Project, eller Kanelbullen som projektet kallas i dagligt tal, är en ideel organisation som är öppen för alla som vill göra skillnad och hjälpa till.

Projektet går ut på att hjälpa en kvinna, Beauty, med hennes förskola i Langa, en kåkstad i Kapstaden. Vi fann henne efter att ha besökt många olika skolor och verksamheter och vi klickade direkt, berättar Camilla Tasdelen Nilsson. För oss är det viktigt att detta är på lika villkor och är ett äkta engagemang med hjärtat för barnens bästa och att allt sker i total öppenhet.

När vi bröder i logen hörde talas om detta hängivna engagemang, via vår Broder Protokollsekreterare Anders Nordenstrand, beslöt vi oss för att försöka bidra till den om-/och tillbyggnad av Noluthando Day Care Centre som just påbörjats. Vår insamling resulterade i att vi vid vårens sista brödraloge den 28:e maj kunde lämna över en check på 22.000:-.

Vi tackar Camilla Tasdelen Nilsson och hennes son Isaac Nilsson för en fantastisk och rörande berättelse från verklighetens sydafrika och hoppas att vår gåva kan göra en liten skillnad.

Läs mer om det fantastiska projektet på www.kanelbullen.org

På bilderna nedan kan vi se Isaac och Camilla berätta för bröderna om sitt projekt. Samlade runt checken syns: Broder ÖM Bosse Dahlström, Isaac Nilsson, Camilla Tasdelen Nilsson och Broder PS Anders Nordenstrand. Sista bilden: Isaac Nilsson och Camilla Tasdelen Nilsson.